Održana 5. sjednica Koordinacije bošnjaka u Republici Hrvatskoj

Dana 12.05. 2018. održana je 5. sjednica Koordinacije županijskih vijeća, Vijeća Grada Zagreba i predstavnika za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. Dvije najzanimljivije teme sjednice su svakako :

  • bosanski jezik i kultura u školama
  • pristupanje Protokolu o međusobnoj suradnji i razumijevanju bošnjačkih nacionalnih vijeća

Kao cilj koji si je postavila Koordinacija je i uvođenje bosanskog jezika i kulture (model C) u osnovnim i srednjim školama. Na sjednici se raspravljalo o do sad postignutim rezultatima kao i zadatcima koje je svako županijsko vijeće dobilo povodom uvođenja bosanskog jezika i kulture u škole. Nadalje se raspravljalo i o nastavnom programu bosanskog jezika i kulture za obrazovanje učenika.

Potpisivanjem ‘Protokola o međusobnoj suradnji i razumijevanju bošnjačkih nacionalnih vijeća”, Koordinacije županijskih vijeća, Vijeća Grada Zagreba i predstavnika za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj je postala dio bošnjačkih asocijacija koje se zalažu, između ostalog i za očuvanje bošnjačke kulturne baštine.

Dosadašnji potpisnici ovog protokola su:

  • Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca (Bosna i Hercegovina)
  • Bošnjačko nacionalno vijeće (Srbija)
  • Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori ( Crna Gora).

Na sjednici Zadarsku županiju su predstavljali Džemail Spahić – predsjednik Vijeća i Senad Tokić – potpredsjednik Vijeća.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastavkom korištenja stranice, pristajete na cookie. više informacija

Stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice

Zatvori